Het verhaal achter ROT/DOX

Ik zal beginnen met een korte introductie van mezelf.

Mijn naam is Roger Rijsdijk, geboren op 14-09-1989, te Spijkenisse. Na het behalen van mijn diploma op de middelbare school -op 15 jarige leeftijd- ben ik aan mijn BBL-opleiding (werken/leren) begonnen, dit was op de havenvakschool in Rotterdam. Na 2 jaar, had ik op 17 jarige leeftijd mijn diploma behaald, en ben ik meteen aan mijn haven carrière begonnen. Ik was altijd al een harde werker, en kreeg dan ook met gemak bij elk bedrijf een contract aangeboden. Ik heb dit iets langer dan 10 jaar gedaan bij elkaar, waarop ik besloot mijn droom in vervulling te laten gaan. Mijn droom was namelijk niet werken voor een baas, maar zelf een baas te worden. Vandaar dat ik nu ook mijn eigen kleding merk ben begonnen: ROT/DOX.

De naam ROT/DOX is eigenlijk een sublieme afkorting van ‘Rotterdam Docks’. Niet alleen omdat mijn wortels hierin liggen, maar ook omdat het staat voor de hardwerkende werkmentaliteit die daarbij komt kijken, wil ik dit naar voren brengen in dit merk. Je zou dus kunnen zeggen dat ROT/DOX een visie, een mindstate, en een lifestyle is. De mindstate van harde werkers met dromen en ambities, de deze niet aan de kant zullen schuiven voor wat dan ook. Doorzetters met een visie, die niet rusten voor hun doelen bereikt zijn. Succes kun je niet krijgen, succes moet je verdienen. En als je het hebt verdiend...dan mag je dit uitstralen! En dat kan nu, met de frisse, strakke designs van ROT/DOX, op diverse populaire en eigen ontworpen kledingstukken. Het dragen van deze kleding alleen al, zou je het gevoel moeten geven dat je succesvol bent, of minstens onderweg bent om te gaan worden.

Om deze visie op anderen over te brengen, moet er natuurlijk een plan van aanpak bij komen kijken. Het idee om dit in werk te stellen zal verlopen met een tactische aanpak. Voor promotie van de kleding, zullen we gebruik maken van modellen, en deze fotograferen op voornamelijk havenlocaties, om zo de sfeer er in te houden. Deze foto’s zullen we gebruiken op de social media pagina's en de webshop. We beginnen met interviews van bekende mensen, die al succesvol zijn, en niet zijn vergeten waar ze vandaan komen. In dit interview zal naar voren komen hoe deze mensen zijn begonnen, en hoe ze daar zijn gekomen waar ze nu zijn. Na afloop van het interview volgt een fotoshoot, geheel in ROT/DOX outfit. Dit interview zal op de social media pagina's van ROT/DOX komen te staan. Het doel hiervan is het inspireren van gelijkgestemde mensen, en uiteraard ook voor de reclame van het kledingmerk.

Zodra er naamsbekendheid is, zullen wij onze marketing uit gaan breiden met advertenties op Social Media, en zullen wij naast onze eigen webshop, ook bepaalde winkels gaan benaderen om onze kleding producten aan te verkopen. Ook zullen wij competities houden -onder bekende ontwerpers- en de winnaar belonen met het in productie brengen van zijn/haar design, geproduceerd door ROT/DOX. De volgers van onze Social Media accounts kunnen hier op stemmen, en zullen op deze manier ook op de hoogte van de competitie gehouden worden. Met verloop van de tijd zullen wij ook opzoek gaan naar een modeontwerp(st)er, om ons team te versterken, en te voorzien van frisse designs. Voorlopig verricht Kairos Vardoger al het design werk.

Zoals eerder benoemd, zullen we beginnen met een webshop, en dit later uitbreiden naar grotere afnemers met doorverkoop als einddoel. Wij sluiten daarbij uitbreiding naar het buitenland niet uit, ook zou het mogelijk kunnen zijn dat er in de toekomst fysieke winkels van ROT/DOX zijn. Op huidig moment wordt de productie uitgevoerd door een vertrouwd contact persoon in China. Deze vrouw is een harde werker met veel inzicht en een eigen visie die ze graag met ons deelt. Ze heeft jaren lang ervaring op de handelsmarkt en is gespecialiseerd in kleding, en is nu voor haarzelf begonnen. Dit sluit mooi aan op ons concept en mentaliteit  Wij zullen constant op zoek blijven naar de beste kwaliteit/prijsverhouding van verschillende fabrieken in verschillende landen. Wij letten ook op de werkomstandigheden van werknemers binnen haar bedrijf naar mate deze zal groeien. Voorlopig maakt ze alles zelf met de hand, en werken wij op bestelling. Pas als er een bestelling wordt gemaakt, dan pas zal de productie in werking worden gezet. Dit om overbodige productie tegen te gaan en het zo exclusief mogelijk te houden.

Wij staan garant voor een eerlijk kwalitatief product, en streven er naar de Rotterdamse werkmentaliteit over de wereld te verspreiden. Of beter nog: de ROT/DOX visie!